Voorbereidingen

Informatie die goed van pas kan komen bij uw voorbereiding op een bezoek aan Cuba.


Praktische zaken

WC-papier

Veel dingen die wij als normaal beschouwen zijn dat op Cuba niet. Op openbare toiletten zul je dan ook regelmatig vaststellen dat er geen wc-papier aanwezig is. Dus meenemen en zorgen dat je het onderweg bij je hebt! Meestal zal er wel iets van een kraantje aanwezig zijn in een toilet maar de keren dat er ook water uit komt zijn meestal bescheiden. Zorg daarom ook voor iets van desinfecteer middel voor je handen. En als er dan toch water uitkomt kan het ook handig zijn als je zelf iets bij je hebt om ze mee af te drogen. Ja….. Cuba is één groot avonduur!

Reisstekker

In Cuba wordt zowel 110V als 220V gebruikt. Er zijn Amerikaanse stopcontacten met 3 aansluitingen maar ook met 2 aansluitingen komen voor. Je moet dus ook beslist een reisstekker meenemen om niet voor een vervelende verrassing te komen staan.

Kleding

Zorg voor goede schoenen waar je het makkelijk mee uit houd. Uit persoonlijke ervaring adviseer ik je niet net voor zo’n onderneming nog even gauw nieuwe schoen te kopen. Dat mag wel natuurlijk maar laat die dan maar thuis en zorg dat je goed ingelopen schoenen meeneemt. Blaren als eieren onder je voeten en open gelopen hielen brengen je letterlijk geen stap verder.

Er schijnen wandel schoenen te zijn die snel drogen na een regen bui of een sprong waarbij de overkant van de sloot verder weg blijkt dan ingeschat.

En ook een lichtgewicht regenjack kan op momenten heel fijn zijn.

EHBO

Heb je wel eens eerder gevlogen en had je problemen met je maag of duizeligheid. Informeer wat je zou kunnen gebruiken tegen misselijkheid tijdens het vliegen. Het schijnt sowieso verstandig te zijn om wat in je maag te hebben voor je het vliegtuig in stapt.

Paracetamol (heb je natuurlijk niet nodig, daarom altijd meenemen;).

DEET (anti-mug), muggenprik verzachter, jodium zijn een must.

Water

Drink onder geen beding water uit de kraan in Cuba, ook niet om tanden te poetsen en ook niet als een local zegt dat hij er nog nooit last van heeft gehad. Zij zijn er mee opgegroeid en kunnen een bepaalde immuniteit hebben opgebouwd waar ons tere maagje niet tegenop is gewassen. Gelukkig is er goed aan gebotteld water te komen. Het zelfde geldt voor voedsel dat je op straat koopt en waar bijvoorbeeld ijsblokjes in zitten. Mocht je toch in de waterval getrapt zijn en krijg je hier last van dan is het handig om Norit of Imodium bij je te hebben.
Denk niet ooh ik als ik het nodig heb dan koop ik het daar wel. Het is Cuba hè.